Legile pro viață continuă să fie adoptate în state din SUA, în ciuda opoziției mișcării pro avort. 
 
Senatul statului Alabama a votat marți legea care interzice avortul în aproape toate formele sale. Excepție fac situațiile în care sarcina pune în pericol sănătatea mamei. Dacă proiectul legislativ va fi aprobat de guvernatorul republican Kay Ivey, acesta va deveni cea mai severă lege din Statele Unite.
 
Legea a fost deja aprobată în Camera Reprezentanților din Alabama și ajunge astfel pe masa guvernatorului Kay Ivey care nu a comentat cu privire la decizia pe care o va lua, însă este cunoscută până acum ca o persoană care s-a opus cu fermitate avorturilor, scrie Mediafax.

După ce a fost adoptată cu 25-6 voturi, legea ar intra în vigoare la șase luni după ce va fi semnată de guvernator. Mai multe organizații americane au anunțat că vor contesta în justiție noua lege.

Demersul face parte dintr-un efort întreprins de mai multe state americane de a determina Curtea Supremă a SUA să reanalizeze dreptul constituțional al femeii la avort, arată Reuters.
Legi care limitează dreptul la avort au fost introduse în acest an în 16 dintre cele 50 de state americane. Patru dintre aceste legi interzic avortul din momentul în care pot fi detectate bătăile inimii la embrion.

Legea din Alabama merge chiar mai departe interzicând avorturile în orice moment. Cei care vor face avort vor comite o infracțiune și vor fi pasibili de o pedeapsă cuprinsă între 10 și 99 de ani de închisoare. Legea nu prevede pedeapsă pentru femeia care suferă intervenția de întrerupere de sarcină.

Senatul din Alabama, dominat de reprezentanți republicani au respins un amendament al democraților care ar fi permis avorturi pentru femeile și fetele rămase însărcinate în urma violului sau al incestului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews