ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin 25 de orașe din 16 state au impus starea de asediu, anunță CNN. Garda națională a fost mobilizată în 12 state și în District of Columbia. Proteste au loc în cel puțin 30 de orașe, după moartea lui George Floyd, bărbatul de culoare care și-a pierdut viața după ce era imobilizat de poliție

Printre orașele aflate sub stare de asediu se află Beverly Hills, Los Angeles, Denver, Miami, Atlanta, Chicago, Louisville, Minneapolis, Cincinnati, Cleveland, Portland, Philadelphia, Pittsburgh, Nashville, Seattle, Milwaukee.

Rețeaua de retail Target a închis temporar 175 de magazine din cauza protestelor. "Ne vom concentra asupra siguranței membrilor echipei noastre și ajutând comunitatea noastră să se vindece", a declarat retailerul într-un comunicat.

În Minnesota, 71 de magazine sunt închise, 49 sunt închise în California, 12 sunt închise în New York, iar restul sunt închise în alte state.

În Minneapolis au fost efectuate zeci de arestări.

Guvernatorul din California, Gavin Newsom, a declarat o stare de urgență în districtul Los Angeles.

De asemenea, guvernatorul a autorizat asistență către Los Angeles, după ce a primit o solicitare din autorităților locale să desfășoare Garda Națională pentru a ajuta la dispersarea protestatarilor.

Starea de asediua fost anunțată și în San Francisco, în timp ce primarul solicită Gărzii Naționale să fie în așteptare

Primarul London Breed a spus că Garda Națională din California va rămâne în așteptare.

„Mi-aș dori ca ofițerii să nu fi făcut asta”, spune primarul din New York, după ce poliția a intrat în barieră pentru a reține protestatarii

Primarul din New York, Bill de Blasio, s-a declarat deranjat sâmbătă seară de un videoclip cu o mașină a poliției care intră într-o barieră în spatele căreia se află un grup de protestatari. "Mi-aș dori ca ofițerii să nu fi făcut asta", a adăugat el, dar a menționat că există un context.

„Nu este potrivit ca protestatarii să înconjoare un vehicul de poliție și să amenințe ofițeri de poliție. Acest lucru este greșit și nu s-a mai întâmplat în istoria protestelor din acest oraș ", a spus Blasio.

„Nu voi da vina pe ofițerii care încercau să facă față unei situații absolut imposibile...Mi-aș fi dorit ca ofițerii să fi găsit o abordare diferită, dar să începem de la început. Protestatarii din acest videoclip au făcut un lucru greșit înconjurând acea mașină de poliție”.

De asemenea, primarul a spus că nu va dispune stare de asediu în New York.

În schimb în Indianapolis trei persoane au fost împușcate, una fiind ucisă în timpul protestelor.