ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Barton William, un chirurg ortoped în vârstă de 36 de ani, și care a murit în data de 8 februarie, ar putea fi primul caz de deces din SUA cauzat de un răspuns imunitar întârziat la COVID, deși a primit a doua doză de vaccin.
 
Medicul chirurg Barton Williams a fost declarat mort lunea trecută, la Baptist Memorial Hospital, din Memphis, Tennessee. El avea 36 de ani. „Din cercetările de până acum, credem că a suferit de sindrom inflamator multisistem (MIS)”, a declarat expertul în boli infecțioase al spitalului, dr. Stephen Threlkeld, citat de dailymemphian.com, potrivit Romaniatv.net.
 
Sindromul, mai frecvent la copii, arată adesea și acționează ca boala Kawasaki, care provoacă inflamații ale vaselor de sânge. MIS poate apărea la cineva care a fost infectat cu Covid cu săptămâni sau luni mai devreme și a instalat o reacție imună severă, întârziată, care cauzează adesea leziuni semnificative organelor.
Williams le-a spus medicilor că nu știe să fi avut Covid și a fost testat negativ de mai multe ori în spital. totuși medicul Threlkeld nu exclude ca acesta să fi fost totuși infectat cu noul coronavirus, înainte sau între testări. „Boala inflamatorie multi-sistem nu are nicio legătură cu cât de gravă a fost manifestarea infecției cu Covid la respectiva persoană”, a spus Threlkeld.„Singurul mod în care am aflat că a fost infectat a fost că avea anticorpi”, a mai afirmat Threlkeld. Anticorpii din sângele lui Williams au fost cei care a declanșat infecția naturală, nu cei din vaccin, scrie sursa citată.

O cauză oficială a decesului nu a fost încă stabilită. „Vrem să fim siguri că nu există niciun indiciu că ar fi vreo relație a decesului cu vaccinul în acest moment”, a spus Threlkeld.