Senatul SUA a blocat, luni, încercarea legiuitorilor republicani de a adopta o lege care să clarifice faptul că bebelușii care supraviețuiesc tentativelor de avort trebuie să primească îngrijiri medicale, scrie washingtonexaminer.com.

Senatoarea democrată Patty Murray a respins propunerea legislativă intitulată „Born-Alive Abortion Survivors Protection Act”, care prevedea protecția bebelușilor ce supraviețuiesc tentativelor de avorrt, propunere depusă de senatorul republican Ben Sasse. Acesta a încercat să treacă proiectul de lege prin așa numitul consimțământ unanim, prin care însă un senator poate bloca, prin obiecții, actul normativ.

„Sunteți fie pentru copii, fie pentru apărarea infanticidului”, a spus Sasse înainte de vot, pentru a-și susține proiectul de lege. „Practic, despre asta este vorba în acest proiect de lege”.

Democrata Murray i-a replicat,  respingând apelul la adoptarea prin  consimțământ unanim, spunând că America are deja legi împotriva infanticidului și acuzându-l pe republican că a denaturat scopul legii. 

Proiectul de lege depus de Sasse a avut ca bază de pornire o lege din 2002 care prevede faptul că „orice membru al speciei homo sapiens, care se naște în viață, în orice stadiu al dezvoltării,” este o „persoană”. Proiectul republicanului  prevedea că bebelușii trebuie să primească protecție dacă au supraviețuit unui avort, inclusiv transferul imediat la un spital. Dacă acest protocol nu ar fi urmat, atunci medicul care a efectuat avortul putea risca urmărirea penală.


Inițiativa legislativă a republicanului vine la o săptămână după ce Senatul statului Virginia, dominat de democrați, sugera că va adopta  un proiect de lege care să permită avortul chiar în momentul în care mama intră în travaliu.
Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews