Senatul SUA a blocat, luni, încercarea legiuitorilor republicani de a adopta o lege care să clarifice faptul că bebelușii care supraviețuiesc tentativelor de avort trebuie să primească îngrijiri medicale, scrie washingtonexaminer.com.

Senatoarea democrată Patty Murray a respins propunerea legislativă intitulată „Born-Alive Abortion Survivors Protection Act”, care prevedea protecția bebelușilor ce supraviețuiesc tentativelor de avorrt, propunere depusă de senatorul republican Ben Sasse. Acesta a încercat să treacă proiectul de lege prin așa numitul consimțământ unanim, prin care însă un senator poate bloca, prin obiecții, actul normativ.

„Sunteți fie pentru copii, fie pentru apărarea infanticidului”, a spus Sasse înainte de vot, pentru a-și susține proiectul de lege. „Practic, despre asta este vorba în acest proiect de lege”.

Democrata Murray i-a replicat,  respingând apelul la adoptarea prin  consimțământ unanim, spunând că America are deja legi împotriva infanticidului și acuzându-l pe republican că a denaturat scopul legii. 

Proiectul de lege depus de Sasse a avut ca bază de pornire o lege din 2002 care prevede faptul că „orice membru al speciei homo sapiens, care se naște în viață, în orice stadiu al dezvoltării,” este o „persoană”. Proiectul republicanului  prevedea că bebelușii trebuie să primească protecție dacă au supraviețuit unui avort, inclusiv transferul imediat la un spital. Dacă acest protocol nu ar fi urmat, atunci medicul care a efectuat avortul putea risca urmărirea penală.


Inițiativa legislativă a republicanului vine la o săptămână după ce Senatul statului Virginia, dominat de democrați, sugera că va adopta  un proiect de lege care să permită avortul chiar în momentul în care mama intră în travaliu.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews