ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Senatul SUA a blocat, luni, încercarea legiuitorilor republicani de a adopta o lege care să clarifice faptul că bebelușii care supraviețuiesc tentativelor de avort trebuie să primească îngrijiri medicale, scrie washingtonexaminer.com.

Senatoarea democrată Patty Murray a respins propunerea legislativă intitulată „Born-Alive Abortion Survivors Protection Act”, care prevedea protecția bebelușilor ce supraviețuiesc tentativelor de avorrt, propunere depusă de senatorul republican Ben Sasse. Acesta a încercat să treacă proiectul de lege prin așa numitul consimțământ unanim, prin care însă un senator poate bloca, prin obiecții, actul normativ.

„Sunteți fie pentru copii, fie pentru apărarea infanticidului”, a spus Sasse înainte de vot, pentru a-și susține proiectul de lege. „Practic, despre asta este vorba în acest proiect de lege”.

Democrata Murray i-a replicat,  respingând apelul la adoptarea prin  consimțământ unanim, spunând că America are deja legi împotriva infanticidului și acuzându-l pe republican că a denaturat scopul legii. 

Proiectul de lege depus de Sasse a avut ca bază de pornire o lege din 2002 care prevede faptul că „orice membru al speciei homo sapiens, care se naște în viață, în orice stadiu al dezvoltării,” este o „persoană”. Proiectul republicanului  prevedea că bebelușii trebuie să primească protecție dacă au supraviețuit unui avort, inclusiv transferul imediat la un spital. Dacă acest protocol nu ar fi urmat, atunci medicul care a efectuat avortul putea risca urmărirea penală.


Inițiativa legislativă a republicanului vine la o săptămână după ce Senatul statului Virginia, dominat de democrați, sugera că va adopta  un proiect de lege care să permită avortul chiar în momentul în care mama intră în travaliu.