Donald Trump și Hillary Clinton au câștigat marți alegerile primare republicane și democrate din Arizona pentru Casa Albă, potrivit proiecțiilor canalelor americane, informează AFP și Reuters.

 Cei doi favoriți la învestitura partidelor lor și-au învins adversarii, potrivit sondajelor.

Donald Trump i-a învins cu ușurință pe senatorul de Texas Ted Cruz și guvernatorul de Ohio John Kasich în acest stat de la granița cu Mexicul unde discursul său anti-imigrație a primit un răspuns favorabil puternic. El a câștigat toți cei 58 de delegați în joc în Arizona, potrivit normelor în vigoare în acest stat. Rezultatele încă parțiale îi acordă miliardarului mai mult de 46% din voturi.

În tabăra democrată, Hillary Clinton l-a învins pe singurul său rival, senatorul de Vermont Bernie Sanders, dar repartizarea delegaților va fi proporțională.

Rezultatele "caucusului" (reuniuni de alegători) în Utah pentru fiecare dintre partide sunt așteptate mai târziu în timpul serii, precum și în Idaho pentru partidul democrat, unde Bernie Sanders se așteaptă la o victorie răsunătoare împotriva lui Hillary Clinton.