ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Funcționara din Kentucky, Kim Davis, care a sfidat sentința Curții Supreme a SUA, refuzând să elibereze certificate de căsătorie pentru cuplurile gay, a fost arestată.

Femeia a fost acuzată de sfidarea Curții, judecătorul federal susținând că funcționara a dat dovadă de ”neascultare gravă”,   scrie New York Times.
 
În fața instanței, Kim Davis a reafirmat că nu a dorit nicio clipă să renunțe la principiile sale creștine și că nu va da niciun pas înapoi, chiar dacă, de două luni, sfidează deciziile Curții Supreme. ”Nu trebuie să mă gândesc la asta. Nu am de făcut vreo alegere”, a spus Davis. Întrebată cum definește căsătoria, Davis a răspuns din nou: ”Căsătoria este între un bărbat și o femeie”.
 
Deși avocatul său i-a cerut judecătorului ca femeia să primească doar o amendă, judecătorul a decis că o astfel de sancțiune nu ar fi suficientă pentru a pedepsi comportamentul funcționarei.