Guvernatorul din Georgia a semnat marți o lege care le interzice femeilor din acest stat conservator să avorteze din momentul în care se aud bătăile inimii fetusului, sfidând amenințările celebrităților de stânga care au amenințat că vor boicota statul american, scrie lifesitenews.

Lgea 481 interzice avorturile odată ce bătaile inimii fetusului pot fi detectate, cu excepția cazurilor de viol, incest, urgențe medicale fizice și sarcini considerate „inutile din punct de vedere medical". 

„Noi îi apărăm pe cei nevinovați, vulnerabili, pe cei care nu pot vorbi pentru ei înșiși”, le-a replicat guvernatorul celor care au contestat legea, punându-și semnătura pe text. Legea urmează să intre în vigoare în ianuarie 2020.

„Este o zi istorică pentru Georgia, pentru familiile din Georgia și pentru acei copii nenăscuți”, a declarat un senator republican care a sprijinit legea.

Textul reprezintă, în opinia celor care sprijină avortul, interzicerea de facto a avorturilor, odată ce inima poate fi auzită din a șasea săptămână de sarcină, când numeroase femei nu sunt conștiente de faptul că sunt însărcinate.

Celebrități de la Hollywood, precum actrița Alyssa Milano și instituțiile de stânga, cum ar fi Writers Guild of America, au amenințat că vor boicota Georgia dacă decretul va fi semnat. Industria cinematografică americană a generat locuri de muncă și venituri considerabile pentru economia statului Georgia.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews