ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul din Georgia a semnat marți o lege care le interzice femeilor din acest stat conservator să avorteze din momentul în care se aud bătăile inimii fetusului, sfidând amenințările celebrităților de stânga care au amenințat că vor boicota statul american, scrie lifesitenews.

Lgea 481 interzice avorturile odată ce bătaile inimii fetusului pot fi detectate, cu excepția cazurilor de viol, incest, urgențe medicale fizice și sarcini considerate „inutile din punct de vedere medical". 

„Noi îi apărăm pe cei nevinovați, vulnerabili, pe cei care nu pot vorbi pentru ei înșiși”, le-a replicat guvernatorul celor care au contestat legea, punându-și semnătura pe text. Legea urmează să intre în vigoare în ianuarie 2020.

„Este o zi istorică pentru Georgia, pentru familiile din Georgia și pentru acei copii nenăscuți”, a declarat un senator republican care a sprijinit legea.

Textul reprezintă, în opinia celor care sprijină avortul, interzicerea de facto a avorturilor, odată ce inima poate fi auzită din a șasea săptămână de sarcină, când numeroase femei nu sunt conștiente de faptul că sunt însărcinate.

Celebrități de la Hollywood, precum actrița Alyssa Milano și instituțiile de stânga, cum ar fi Writers Guild of America, au amenințat că vor boicota Georgia dacă decretul va fi semnat. Industria cinematografică americană a generat locuri de muncă și venituri considerabile pentru economia statului Georgia.