Guvernatorul statului american Mississippi a promulgat o lege care dă dreptul persoanelor juridice să refuze să răspundă oricăror solicitări formulate de cupluri de același sex dacă acest lucru contravine convingerilor religioase. 

Noua lege permite bisericilor, organizațiilor religioase și afacerilor private să refuze acordarea de servicii cuplurilor de același sex pe motive religioase, informează BBC News.

Guvernatorul republican Phil Bryant susține că a promulgat legea pentru a proteja credințele religioase și convingerile morale ale indivizilor, organizațiilor și asociațiilor private. 
 
Intenția legii promulgate în  Mississippi,  numită "Protecting Freedom of Conscience from Government Discrimination Act," este de a-i proteja pe cei care consideră că o căsătorie nu poate avea loc decât între un bărbat și o femeie, că relațiile sexuale trebuie să se consume doar în cadrul căsătoriei și că genul nu poate fi schimbat. 
 
Guvernatorul Bryant a explicat pe Twitter că legea nu limitează drepturile cetățenilor, prevăzute în Constituția SUA, ci  a fost creată pentru " a preveni amestecul în viețile oamenilor".
 
Oponenții acestei legi susțin însă că noua măsură va permite discriminarea legală a minorităților sexuale.

Măsura guvernatorului republican, cerută de o serie de organizatii conservatoare, vine după ce, anul trecut, Curtea Supremă din SUA a hotărât legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în toate statele americane.