ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O polițistă albă din SUA a fost contdamnată miercuri la 10 ani de închisoare pentru uciderea unui vecin de culoare, pe care l-a împușcat mortal la domiciliul lui, în 2018, în Texas, susținând ulterior că a greșit apartamentul. După anunțarea sentinței, fratele tânărului care a murit a îmbrățișat-o pe polițistă, i-a spus că o iartă și că îi dorește tot binele.


Judecată de un tribunal din Dallas, Amber Guyger, 31 de ani, a fost găsită vinovată marți de uciderea victimei, Botham Jean. Ea risca între cinci și 99 de ani de închisoare. Acuzarea a cerut să fie condamnată la 28 de ani de închisoare, vârsta pe care victima ei ar fi avut-o astăzi.

După ce juriul a anunțat pedeapsa femeii, Brandt Jean, fratele în vârstă de 18 ani al victimei, i-a cerul judecătorului, cu vocea tremurând, să-i permită să o îmbrățișeze pe cea care i-a ucis fratele. Printre lacrimi, a spus că a iertat-o și că nu vrea să meargă la închisoare, potrivit cbsnews.com.


Momentul emoționant în care cei doi se îmbrățișează a stârnit reacții mixte în mediul online. În timp ce unii au spus că nu este adecvat, alți au aplaudat gestul de iertare al tânărului.

„Nu o să spun că sper să putrezești și să mori, la fel ca fratele meu. Spun că îmi doresc tot ce e mai bun pentru tine”, a spus fratele celui ucis. ”N-aveam de gând să spun asta în fața familiei mele sau a altcuiva, dar nici nu vreau să mergi la închisoare. Vreau tot ce e mai bun pentru tine, pentru că știu că asta și-ar dori Botham”, a continuat Brandt.

Brandt Jean i-a mai spus polițistei că ar trebui să-și încredințeze viața lui Hristos, pentru că asta și-ar fi dorit fratele său, care era cunoscut pentru munca voluntară și bunătatea sa.

Mai multe persoane de culoare au protestat în Dallas, considerând că pedeapsa primită de femeie este prea mică.