O polițistă albă din SUA a fost contdamnată miercuri la 10 ani de închisoare pentru uciderea unui vecin de culoare, pe care l-a împușcat mortal la domiciliul lui, în 2018, în Texas, susținând ulterior că a greșit apartamentul. După anunțarea sentinței, fratele tânărului care a murit a îmbrățișat-o pe polițistă, i-a spus că o iartă și că îi dorește tot binele.


Judecată de un tribunal din Dallas, Amber Guyger, 31 de ani, a fost găsită vinovată marți de uciderea victimei, Botham Jean. Ea risca între cinci și 99 de ani de închisoare. Acuzarea a cerut să fie condamnată la 28 de ani de închisoare, vârsta pe care victima ei ar fi avut-o astăzi.

După ce juriul a anunțat pedeapsa femeii, Brandt Jean, fratele în vârstă de 18 ani al victimei, i-a cerul judecătorului, cu vocea tremurând, să-i permită să o îmbrățișeze pe cea care i-a ucis fratele. Printre lacrimi, a spus că a iertat-o și că nu vrea să meargă la închisoare, potrivit cbsnews.com.


Momentul emoționant în care cei doi se îmbrățișează a stârnit reacții mixte în mediul online. În timp ce unii au spus că nu este adecvat, alți au aplaudat gestul de iertare al tânărului.

„Nu o să spun că sper să putrezești și să mori, la fel ca fratele meu. Spun că îmi doresc tot ce e mai bun pentru tine”, a spus fratele celui ucis. ”N-aveam de gând să spun asta în fața familiei mele sau a altcuiva, dar nici nu vreau să mergi la închisoare. Vreau tot ce e mai bun pentru tine, pentru că știu că asta și-ar dori Botham”, a continuat Brandt.

Brandt Jean i-a mai spus polițistei că ar trebui să-și încredințeze viața lui Hristos, pentru că asta și-ar fi dorit fratele său, care era cunoscut pentru munca voluntară și bunătatea sa.

Mai multe persoane de culoare au protestat în Dallas, considerând că pedeapsa primită de femeie este prea mică.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews