ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După opt zile de proteste, în mare parte violente, efectele se văd în orașele americane. Manifestanții nu au vandalizat și jefuit doar magazine, ci și monumente în memoria Războiului Civil, statui ale liderilor confederați, care de multă vreme se află în centrul unei dezbateri rasiale ce ia amploare în Statele Unite. Dar și un monument închinat victimelor comunismului.

Participanții la revoltele din Washington au vandalizat, luni, un monument dedicat celor care au fost uciși de regimurile comuniste, imaginile înfățișând și câțiva manifestanți care fac gesturi obscene în fața monumentului, scrie presa americană.

„Având în vedere că grupările Antifa susțin în mod deschis ideologia marxistă și ne-au vandalizat monumentul și înaintea acestor proteste, nu este surprinzător că aceste grupări au venit și acum să vandalizeze și să dezonoreze memoria a celor peste 100 de milioane de morți", a spus directorul executiv al Fundației pentru Memorialul Victimelor Comunismului, Marion Smith.

„Solicităm Departamentului Poliției Metropolitane D.C. să protejeze spațiile publice și monumentele de astfel de acte vandalism și distrugeri”, a adăugat Smith.

Statuia din Washington a fost creată după modelul „Zeiței Democrației”, iar pe piedestalul ei, în față, scrie: „Pentru cele peste o sută de milioane de victime ale comunismului și pentru cei care iubesc libertatea”. Pe spatele piedestalului scrie: „Pentru libertatea și independența tuturor națiunilor și popoarelor captive”.

Fotografiile postate de Serviciul Parcurilor Naționale arată că manifestanții au  vandalizat cel puțin trei monumente cu figuri istorice din Washington, inclusiv memorialul din Al Doilea Război Mondial și Memorialul Lincoln. Mesajele de pe monumente sunt: „Nu ați obosit încă?” și „Veteranii negri contează?”