ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moscheea din Florida pe care o frecventa criminalul dintr-un club pentru gay din Orlando a fost ținta unui incendiu premeditat luni, ziua sărbătorii musulmane a Sacrificiului, Eid al-Adha, au afirmat autoritățile locale fără să îndepărteze ipoteza unui act îndreptat împotriva musulmanilor, transmite AFP.

 Masacrul săvârșit de activistul homosexual Omar Mateen în numele grupării Stat Islamic, la 12 iunie în Pulse, în sud-estul SUA, a făcut 49 de morți și peste 50 de răniți. A fost cel mai grav atentat comis în Statele Unite după cele de la 11 septembrie 2001, comemorate duminică.

"Nu știm dacă este vorba despre o crimă motivată de ură sau numai despre un piroman, știm doar că a fost un act criminal și că incendiul a fost premeditat", a afirmat într-o conferință de presă un responsabil de la biroul șerifului comitatului St. Lucie, David Thompson.

"Pentru că este un lăcaș de cult și că faptele s-au derulat după comemorările de la 11 septembrie, cu siguranță vom exploata această pistă", a adăugat el.

Pompierii au fost trimiși la fața locului pentru a lupta cu incendiul după ce un apel de urgență, la orele 00.31 (04.31 GMT), a anunțat că a flăcările au cuprins acoperișul Centrului islamic din Fort Pierce, situat la circa 200 de kilometri nord de Miami.

Pe înregistrările camerelor de supraveghere difuzate de poliție, se poate vedea un suspect care iese din moschee imediat după un flash luminos. Este vorba despre "un bărbat alb sau hispanic", potrivit unui comunicat al biroului șerifului. Aceasta a sosit "pe o motocicletă de tip Harley Davidson" duminică seară în jurul orelor 23.30.

"Pe înregistrarea video, se pare că ține în mână hârtie și o sticlă plină cu un lichid. Bărbatul se apropie de partea dinspre nord-est a clădirii și apoi se vede un flash, poate de la focul pe care l-a aprins. Apoi se vede un bărbat care se îndepărtează în fugă de clădire", potrivit sursei citate.

"Se poate vedea cum, imediat după flashul luminos, bărbatul își scutură o mână, ceea ce poate însemna că s-a ars", a adăugat poliția, lansând un apel martorilor oculari.

Incendiul a fost stins în jurul orelor 05.00.

Nu au fost înregistrate persoane rănite. Deocamdată, nu se cunoaște amploarea pagubelor provocate de incendiu, dar pe fotografiile difuzate de poliție fața acestei foste biserici transformate în moschee este intactă.

Paul Craig Roberts se îndoiește că atacul armat din Orlando a fost real:A văzut cineva vreun cadavru? Cum se poate ca cineva care împușcă 100 de oameni să nu poată ucide un polițist?