ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Orașul Chanute din Kansas este în fierbere după ce oficialii școlii-mijlocii din oraș au decis să elimine din instituție un portret al Mântuitorului Iisus Hristos, informează agenția Reuters.

Decizia a fost luată după ce un grup ateist, "Fundația pentru eliberarea de religie" a notificat școala că prezența icoanei reprezintă o violare a statuărilor primului amendament al Constituției SUA.

"M-am consultat cu avocații și aceștia mi-au spus că pentru a fi în legalitate, atât cu legile statului cât și al țării, trebuie să-l dăm jos", a spus Inspectorul Școlar, Richard Proffit.

Acesta a mai adăugat că a primit numeroase plângeri din cauza cetățenilor revoltați de decizie.

"Sunt sătul de situația asta. Această țară a fost fondată pe principii religioase. In God we trust( Ne încredem în Dumnezeu - motto-ul SUA). Acum apar niște oameni care vor să schimbe asta. Dacă nu le place aici, să plece", a afirmat Jack Lynch, în vârstă de 53 de ani, fost elev al școlii Royster.

Portretul, aflat în școală încă din anii '50, ar putea ajunge la vechii proprietari sau la urmașii acestora. Dacă nu, diferite biserici din zonă s-au oferit să-l primească.

Ryan Jayne, funcționar al Fundației pentru eliberarea de religie, a zis că organizația sa a fost alertată de un membru al comunității în privința portretului și, normal, au sărit în ajutorul său.

Localitatea Chanute, din sud-estul statului Kansas, are o populație de aproximativ 9,200 de oameni, dintre care aproximativ 1 800 de copii de vârstă școlară.