ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape 200 de elevi au participat la un protest organizat, miercuri, la Liceul Hillsboro din statul american Missouri, deoarece un băiat ce se crede fata, a folosit vestiarul fetelor, informează Fox News.

Adolescentul Lila Perry, în vârstă de 17 ani, spune că se simte femeie şi de aceea ar trebui să fie lăsat să folosească vestiarul si toaletele fetelor. Acesta spune că a realizat că este fată de la vârsta de 13 ani dar abia din Februarie 2015 a început să se comporte după cum simte.

Şcoala i-a pus la dispuziţie o aşa numită baie "neutră" dar, de când Perry urmează cursuri de educaţie fizică, a decis că trebuie să se schimbe în vestiarul fetelor.

"Nu am de gând să le fac vreun rău fiicelor lor", este mesajul lui Perry către părinţii îngrijoraţi. 

"Nu am de gând să mă expun. Nu sunt un pervers. Mă simt doar femeie. Sunt de fapt o fată. Mă aflu acolo pentru a mă schimba, a-mi face treburile şi dacă au întrebări legate despre teoria genului, fetele sunt invitate să vorbească cu mine şi le voi explica", mai adaugă adolescentul.

Însă afirmaţiile lui Perry nu liniştesc pe nimeni, elevii ce au protestat peste două ore spunând că nu este normal ce s-a întâmplat.

"Mi se pare de-a dreptul jignitor. Să te îmbraci cu o rochhie şi să porţi perucă nu te face femeie. Nici măcar nu a suferit vreo operaţie pentru a deveni femeie", spune eleva Sophie Beel pentru FoxNews.

Părinţii sunt, de asemenea, foarte îngrijoraţi, aceştia exprimându-şi opiniile la o şedinţă organizată de liceu după proteste.

"Şi fetele au drepturi şi nu ar trebui obligate să împartă toaleta cu un băiat. Nu este drept ca Perry să aibă parte de un statut special în timp ce fetele trebuie sa se obişnuiască cu ideea", a spus Tammy Sorden, tatăl unui băiat ce studiază la liceul Hillsboro.

Administratorii şcolii sunt obligaţi legal să îl sprijine pe Perry pentru că altfel ar putea fi acuzaţi de Oficiul pentru Drepturi Civile de discrimare.

Teoria gender afirmă că identitatea socială a individului este diferită de cea dictată de sexul biologic.

„Gender” a fost inventat de curentul de stânga în timpul „revoluției sexuale” a anilor 1960 și a fost rafinat de ideologii feminiști care pretind de altfel că există numeroase „genuri” (bărbat, femeie, neutru, transgender etc.), o persoană putând aparține de oricare sau de mai multe, simultan sau alternativ, indiferent de caracteristicile sexuale.