ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un fost soldat din trupele de elită americane Navy Seals, autorul unei cărți despre operațiunea de comando în care a fost ucis Osama bin Laden, fostul lider al rețelei Al-Qaida, în mai 2011, va achita 6,8 milioane de dolari guvernului federal pentru a nu fi urmărit în justiție, transmite AFP, citat de Agerpres.

 Potrivit acestui acord amiabil, negociat îndelung, Pentagonul renunță să mai obțină condamnarea penală a lui Matthew Bissonnette, căruia i se reproșează că a dezvăluit detalii sensibile fără a avea acordul superiorilor săi, a precizat avocatul fostului soldat, Robert Luskin.

În mod concret, Matthew Bissonnette va ceda toate veniturile — trecute sau viitoare — din drepturile de autor pentru cartea sa, ca și din conferințele ținute pe acest subiect.

Scrisă sub pseudonimul de Mark Owen și publicată în 2012, cartea sa 'No Easy Day' a devenit un bestseller.

Pentagonul a denunțat-o însă pentru că ar conține informații clasificate despre operațiunea în care a fost ucis Osama bin Laden în mai 2011, în ascunzătoarea de la Abbottabad, în Pakistan.

Guvernul american a deschis apoi urmărirea penală împotriva fostului militar, a cărui carte a afectat de asemenea reputația de discreție a Navy Seals, corp de elită al marinei americane, ale cărui operațiuni sunt ținute în mod obișnuit în mare secret.