ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie a fost ucisă  după ce a fost lovită de un vehicul autonom Uber în statul american Arizona. Drept urmare, Uber și-a retras toate autoturismele de pe drumurile publice în stat, precum și în orașele San Francisco, Toronto și Pittsburgh, informează site-ul american The Verge.

Accidentul a avut loc luni, dimineața devreme în  orașul Tempe din Arizona. O femeie a traversat șoseaua printr-un loc nemarcat și a fost lovită de vehiculul autonom Uber .Victima a fost dusă la spital, unde a decedat.

„ Inimile noastre sunt alături de familia victimei. Colaborăm pe deplin cu autoritățile locale în investigarea acestui incident", a declarat un purtător de cuvânt al Uber.

Uber a confirmat faptul că autovehiculul călătorea în mod autonom cu un șofer de siguranță la volan în timpul accidentului. Aceasta este prima victimă cunoscută al unui accident care implică un autovehicul autonom.

CEO-ul Uber Dara Khosrowshahi a trimis condoleanțele familiei victimei prin intermediul Twitter:

„Știri incredibil de triste din Arizona. Ne gândim la familia victimei în timp ce lucrăm cu autoritățile locale pentru a înțelege ce sa întâmplat.

Uber este o companie americană care a dezvoltat o aplicație pentru tablete și smartphone-uri ce le pemite pasagerilor sa se conecteze în timp real cu șoferii unor mașini dispuși să ofere contra cost servicii de transport. Compania a fost fondată în 2009 în Statele Unite ale Americii. Din februarie 2015, Uber este și în România, în București și, din 2016 și la Cluj-Napoca, Brașov și Timișoara.