ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficialii din Orange County, California, investighează moartea unui lucrător în domeniul sănătății, în vârstă de 60 de ani, care a murit la patru zile după ce a primit a doua doză de la vaccinul Pfizer-BioNTech COVID, scrie ChildrenHealthDefence.

Tim Zook, angajat la South Coast Global Medical Center din Santa Ana, a fost internat pe 5 ianuarie, la câteva ore după ce a fost vaccinat. Soția lui Zook, Rochelle Zook, a declarat pentru Orange County Register că sănătatea soțului ei s-a deteriorat rapid în următoarele câteva zile. A murit pe 9 ianuarie.

Rochelle Zook a spus că soțul ei credea în vaccinuri și nu a dat vina pe „nicio companie farmaceutică” pentru moartea sa.

„Dar când cineva are simptome la două ore și ceva după vaccin, aceasta este o reacție. Ce altceva s-ar fi putut întâmpla? Am dori ca publicul să știe ce s-a întâmplat cu Tim și că nu a murit degeaba. Reacțiile severe sunt rare. În realitate, COVID este o forță mult mai mortală decât reacțiile de la potențialul vaccin. Mesajul meu este ca oamenii să se vaccineze, dar oficialii trebuie să facă mai multe cercetări. Trebuie să cunoaștem cauza. Vaccinurile trebuie să fie cât mai sigure posibil. Fiecare viață contează. ”

Tim Zook era „destul de sănătos”, a spus soția sa, deși lua medicamente pentru hipertensiune arterială și era ușor supraponderal. „Nu a fost niciodată internat”.

Zook i-a spus soției sale că nu se teme să primească vaccinul și chiar s-a fotografiat pe 5 ianuarie, înainte să se îmbolnăvească, cu un pansament pe braț și cu o poză cu cardul de vaccinare.

Decesul lui Zook este cel mai recent dintr-o serie de rapoarte despre decese și / sau reacții alergice atât la vaccinurile Pfizer, cât și la cele ale Moderna.

Mai mulți oficiali de stat și federali investighează moartea unui bărbat din Placer, California, la 21 ianuarie, la câteva ore după ce a primit un vaccin anti COVID. Acesta fusese testat pozitiv în decembrie. Cauza morții și vaccinul pe care l-a primit nu sunt încă cunoscute.

Săptămîna trecută, legenda baseball-ului, Hank Aaron, a murit la 18 zile după ce a primit prima doză de vaccin Moderna. Aaron a murit, potrivit USA Today, în urma unui accident vascular cerebral.

La începutul acestei luni, un medic de la spitalul Johns Hopkins a declarat pentru New York Times că este o „certitudine medicală” că vaccinul Pfizer a cauzat moartea, pe 3 ianuarie, a unui medic din Florida. Dr. Gregory Michael a murit de purpură trombocitopenică idiopatică (ITP), o boală autoimună rară, la aproximativ două săptămâni după ce a primit primul vaccin Pfizer. Oficialii din sănătate din Florida îi investighează moartea.

Peste 40 de decese în urma vaccinărilor în rândul persoanelor în vârstă din Norvegia și Germania au determinat oficialii sanitari din China să solicite săptămâna trecută o pauză pentru vaccinurile Pfizer și Moderna, în special în rândul persoanelor în vârstă.

Începând cu 15 ianuarie, 181 de decese au fost raportate la sistemul de raportare a evenimentelor adverse ale vaccinului (VAERS) al guvernului SUA ca fiind legate de vaccinurile COVID. Un studiu realizat în 2010 de către Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA a concluzionat că „mai puțin de 1% din leziunile cauzate de vaccinuri” sunt raportate către VAERS, iar experții spun că sistemul de raportare al guvernului este „defect”.