ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Robert Oscar Lopez este un profesor din California crescut de către mama şi partenera ei lesbiană. Lopez a decis să vorbească în public despre această experienţă în 2012, când a scris comentariul "Crescând cu două mame". Reacţiile organizaţiilor pro-homosexuale au fost furibunde, acestea acuzându-l că este "homofob".

Lopez, care este la rândul său tată a doi copii, nu s-a dat bătut. Acesta a continuat să vorbească despre experienţa sa, încercând să convingă opinia publică de faptul că părinţii naturali nu pot fi compensaţi.

Într-un interviu acordat publicaţiei The Stream, Lopez spune este dreptul oricărui copil de a beneficia de tatăl şi de mama sa naturală.

"Momentul crucial a fost cînd am citit interviul lui Jean-Dominique Bunel în Le Figaro din ianuarie 2013.Bunel e specialist în drepturile omului şi a fost crescut şi el de două femei. Cînd i s-a luat un interviu cu prilejul demonstraţiilor din Franţa împotriva căsătoriilor homosexuale, el a introdus în discuţie topicul Declaraţiei ONU privind Drepturile Copilului. Limbajul folosit de el privind drepturile copilului mi-a refocalizat atenţia. Mi-am dat seama că nu trebuie să argumentez cu date ştiinţifice faptul că am nevoie de un tată. O relaţie a copilului cu tatăl său este un drept recunoscut de foarte mult timp. Ca atare, sînt liber să mi-l revendic. Sînt o fiinţă umană cu drepturi şi acest drept e unul dintre ele", a spus el.
Lopez a mai spus că noţiunea de "gay parenting" este un exces social.

"În anii ‘90 preşedinte a fost Clinton şi Războiul Rece a luat sfîrşit. A fost un deceniu interesant. Oamenii au început să simtă că inhibiţiile deceniilor precedente s-au dizolvat. În consecinţă, ei au început să experimenteze tot felul de excese sociale. Familiile curcubeu au fost unul dintre aceste excese sociale. De atunci încoace, familiile curcubeu au devenit o industrie masivă, în care tot ce e legat de procreație şi de creşterea copiilor a devenit o marfă – materialul genetic al bărbatului, ovulele femeii, pîntecele femeilor, copiii fabricaţi pentru a fi cumpăraţi ori vînduţi", a continuat el.

Într-o intervenţie din 2013, făcută în clădirea capitoliului din Minnesota, Lopez afirma că activiştii pro homosexuali nu le dau voie copiilor crescuţi de către cupluri unisex să vorbească despre experienţa lor.

"Cuplurile merită să-şi vadă dragostea recunoscută, dar, ca şi copil crescut de două lesbiene, vă spun că lipseşte ceva unui copil crescut de părinţi de acelaşi sex. Am auzit multe din partea activiştilor pro căsătorii homosexuale, care parcă au cumpărat drepturile de proprietate asupra copiilor, dar nu am auzit suficiente mărturii ale celor care luptă pentru drepturile copiilor", a spus el atunci, citat de Minnesota Post.