ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Balena albastră” nu e singura capcană de pe rețelele de socializare căreia îi cad victime copiii. O femeie din Michigan, SUA, a vorbit despre moartea tragică a băiețelului ei, în vârstă de 11 ani, care a murit după o „farsă crudă” pe rețelele de socializare.

Băiețelul, Tysen Benz, a murit marți, la spitalul din Michigan, după ce timp de trei săptămâni a fost ținut în viață doar de aparate, în urma tentativei sale de sinucidere. Mama lui spune că băiatul a fost „manipulat” și păcălit de o fetiță de 13 ani, scrie msn.com.
„I-a spus că ea are de gând să se sinucidă și s-a folosit de conturile rețelelor de socializare ale altor prieteni pentru a-i dovedi fiului meu că  va face asta”, a povestit Katrina Goss

„Tysen i-a răspuns că și el se va sinucide, iar ea nu a încercat nici măcar să mă sune pe mine sau pe altcineva pentru a încerca să il oprească. Fiul meu nu trebuia să moară”, a continuat mama îndurerată, care încearcă să tragă un semnal de alarmă asupra pericolului la care se expun copiii și adulții pe rețelele de socializare.


Ea a lansat și un apel către toți părinții: „ Vă rog să monitorizați fiecare mișcare a copiilor pe dispozitivele tehnologice. Nu este vorba de o încălcare a vieții private. Trebuie neapărat să știți ce fac și cu cine vorbesc pe rețelele de socializare”.
 
Secția de poliție din Marquette a confirmat că a fost deschisă o anchetă în cazul morții lui Benz. Cu toate acestea, acuzațiile penale nu vor fi aduse decât de procuratură, care însă a refuzat să facă orice comentarii.
 
Conform unui post de radio local, procuratura ar fi autorizat anchetarea unui suspect minor „pentru folosirea cu rele intenții a serviciilor de telecomunicații și folosirea unui computer pentru săvârșirea unei crime”.