ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Agenția americană pentru alimente și medicamente Food and Drug Administration (FDA) a aprobat comercializarea unui medicament creat pentru a combate cancerul, care țintește tumorile cu profil genetic specific și nu organul afectat.

„Până în prezent, FDA a aprobat terapii împotriva cancerului în funcție de organul afectat inițial, cum ar fi de exemplu plămânul sau sânul”, a spus dr. Richard Pazdur, director interimar pentru produse hematologice și oncologice la centrul pentru evaluarea medicamentelor al FDA, potrivit Agerpres.

„Acum am aprobat un tratament pe bază de biomarkeri ai tumorii și nu ai organului afectat'', a mai spus medicul.

Medicamentul Keytruda a fost creat de laboratoarele Merck și poate fi consumat de copii și adulți pentru a trata tumorile care nu pot fi operate.

De asemenea, poate fi folosit și în cazul pacienților cu cancer colorectal care a continuat să avanseze în urma chimioterapiei.