ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul Scott Walker a semnat un decret prin care finanțarea oferită de statul Wisconsin clinicii de avorturi Planned Parenthood este sistată. Este vorba de 3,5 milioane de dolari anual, bani ce proveneau din bugetul statului Wisconsin.
 
Această sumă va ajunge acum către furnizori de servicii medicale locali, informează presa americană.
Ceremonia semnării documentului a avut loc la doar câteva sute de metri de unul din sediile Planned Parenthood, în clădirea unui centru de asistență maternală, guvernatorul Parker dorind astfel să transmită un mesaj foarte clar.

Wisconsin a devenit al nouălea stat american care a decis să taie finanțarea pentru gigantul Planned Parenthood, după ce anul trecut au ieșit la iveală înregistrări făcute cu camera ascunsă în care mai mulți directori ai rețelei pro-avort negociau vânzarea organelor prelevate de la bebeluși avortați.

La începutul anului, Congresul american a votat o lege prin care ar fi tăiat finanțarea la nivel federal a Planned Parenthood. Mișcarea a fost blocată de președintele Barack Obama, care și-a folosit dreptul de veto. A fost a opta încercare, nereușită, a legislaturii americane de a tăia cei 450 de milioane de dolari cu care bugetul federal alimentează rețeaua Planned Parenthood.