Statele Unite amenință că vor impune sancțiuni Turciei dacă nu-l eliberează pe pastorul american Andrew Brunson, acuzat de autoritățile de la Ankara că ar fi fost implicat în lovitura de stat eșuată din 2016. Avertismentul la adresa Turciei a venit de această dată chiar de la președintele Donald Trump, scrie romania-actualitati.ro.

Pastorul evanghelic în vârstă de 50 de ani este unul din cei 20 de americani acuzați în Turcia că ar fi ajutat lovitura de stat eșuată din 2016. Anunțul președintelui american a venit în aceeași zi în care pastorul a fost eliberat din închisoare din cauze medicale, fiind pus sub arest la domiciliu.

„Nimeni nu dictează Turciei. Nu vom tolera niciodată amenințări din partea nimănui", a scris pe Twitter, Ministrul turc de externe, Mevlüt Çavușoglu.

Eliberarea pastorului Brunson a fost subiectul unei intense campanii a Administrației Trump.
 
Brunson a petrecut ca misionar 23 de ani în Turcia și este acuzat acum de terorism și spionaj. El ar putea primi o condamnare de până la 35 de ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat de autoritățile turce.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews