ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite amenință că vor impune sancțiuni Turciei dacă nu-l eliberează pe pastorul american Andrew Brunson, acuzat de autoritățile de la Ankara că ar fi fost implicat în lovitura de stat eșuată din 2016. Avertismentul la adresa Turciei a venit de această dată chiar de la președintele Donald Trump, scrie romania-actualitati.ro.

Pastorul evanghelic în vârstă de 50 de ani este unul din cei 20 de americani acuzați în Turcia că ar fi ajutat lovitura de stat eșuată din 2016. Anunțul președintelui american a venit în aceeași zi în care pastorul a fost eliberat din închisoare din cauze medicale, fiind pus sub arest la domiciliu.

„Nimeni nu dictează Turciei. Nu vom tolera niciodată amenințări din partea nimănui", a scris pe Twitter, Ministrul turc de externe, Mevlüt Çavușoglu.

Eliberarea pastorului Brunson a fost subiectul unei intense campanii a Administrației Trump.
 
Brunson a petrecut ca misionar 23 de ani în Turcia și este acuzat acum de terorism și spionaj. El ar putea primi o condamnare de până la 35 de ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat de autoritățile turce.