ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizia Turciei de a cumpăra sisteme antiaeriene S-400 din Rusia va avea „consecințe”, a avertizat marți Wess Mitchell, asistent al secretarului de Stat american pentru Afaceri Europene și Eurasiatice.

„Am transmis foarte clar că, în cazul în care Turcia va achiziționa sisteme antiaeriene S-400, vor exista consecințe. Vom introduce sancțiuni în virtutea Legii pentru contracararea adversarilor SUA (CAATSA)", a declarat Wess Mitchell în cursul întâlnirii cu membrii Comisiei pentru Relații Externe a Senatului Statelor Unite, informează site-ul Eurasiafuture.com și agenția de presă RIA Novosti.

Cotidianul turcesc YeniSafak, citat de agenția rusă TASS, susținea luna trecută că Turcia nu renunță la dreptul de a cumpăra avioane F-35, fabricate de SUA, dar ar fi tentată și de avioanele rusești Su-57, care sunt de două ori mai ieftine decât cele F-35.