ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donald Trump a cerut giganților General Motors și Ford să producă urgent ventilatoare pentru aprovizionarea spitalelor, anunță CNN. Statele Unite se confruntă cu o lipsă majoră de ventilatoare pentru susținerea bolnavilor de coronavirus din spitale. 


Epicentrul global al pandemiei de COVID-19 este în SUA. Au depășit Italia și China la numărul de cazuri, ajungând vineri seară la peste 100.000 de cazuri confirmate și peste 1.300 de decese.
 
Liderul de la Casa Albă a semnat un ordin prezidențial, în care, pentru prima oară, invocă Legea privind producția de apărare, cerând gigantului auto General Motors să furnizeze ventilatoare, potrivit CNN.
 
„General Motors TREBUIE să-și deschidă imediat fabrica stupid abandonată în Lordstown, Ohio sau altă fabrică și să înceapă să producă aparate respiratorii ACUM”, a scris Trump pe Twitter.

Într-un alt mesajj, Trump a atacat celebrul constructor auto american.  „Ca întotdeauna cu acest General Motors, nimic nu pare să funcționeze”, sugerând că GM a promis să furnizeze 40.000 de ventilatoare și acum vorbește doar de 6000 de unități, până la sfârșitul lunii aprilie, la un cost ridicat.

Săptămâna trecută, companiile Ford, General Motors, Toyota și Tesla, care și-au închis fabricile, s-au angajat să vină în ajutorul americanilor.