ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația de la Washington va impune, începând de luni, cele mai dure sancțiuni la adresa regimului de la Teheran, relatează BBC.

Iranul se confruntă cu întreaga forță a sancțiunilor impuse de SUA, după ce președintele Trump a făcut apel la un acord internațional care să pună capăt ambițiilor nucleare ale Teheranului. SUA au reinstituit gradual sancțiunile care fuseseră complet eliminate în 2015. 


Sancțiunile economice americane impuse Iranului lovesc principalii piloni ai economiei țării: industria petrolieră, sectorul bancar, asigurările și așa mai departe. Scopul acestor sancțiuni este împiedicarea altor țări să aibă relații comerciale cu autoritățile de la Teheran. În aceste condiții, mai multe companii importante au oprit deja proiecte derulate, iar vânzările de petrol iranian au scăzut semnificativ. Președintele Trump afirmă că aceasta este o politică de presiune maximă. Administrația Trump anunță că dorește un nou acord, mult mai cuprinzător, cu Teheranul.
 
Mii de studenți iranieni au mărșăluit duminică la Teheran împotriva Statelor
 Unite care reintroduc de luni sancțiunile economice. În fața ambasadei Statelor Unite a fost ars drapelul american și portretul președintelui Donald Trump. A fost marcat astfel momentul 4 noiembrie 1979 când studenți extremiști au preluat controlul ambasadei Statelor Unite de la Teheran iar 52 de americani au fost ținuți ostatici timp de 444 de zile.  
 
Pe contul de Twitter, președintele american a publicat - fără alt comentariu - o fotografie ce îl arată în picioare, purtând un costum albastru și o cravată roșie, cu privirea îndreptată spre partea stângă. Fotografia este însoțită de mesajul "Sanctions are coming" ("Sancțiunile vin"), o referire evidentă la "Winter is coming", o frază celebră din universul serialului de televiziune "Game of Thrones", care a dat și titlul primului episod al acestei producții.