SUA încearcă să convingă mai multe țări aliate, în care are baze și alte facilități militare,să renunțe la utilizarea de dispozitive Huawei, deoarece suspectează firma de spionaj în favoarea guvernului de la Beinjing, potrivit Mediafax.

Guvernul American este dipus să suporte costurile dezvoltării infrastructurii de comunicații în țările aliate care renunță la colaborarea cu Huawei. Printre țările aliate din punct de vedere militar cu SUA, se află și România, însă Guvernul american nu s-a pronunțat și față de noi în ceea ce privește folosirea serviciilor Huawei.

Huawei este privit într-un mod negativ și de către Australia, unde guvernul a decis să nu apeleze la serviciile sale pentru dezvoltarea rețelelor 5G. Huawei este al doilea cel mai mare producător mondial de smartphone-uri și lider pe piața de infrastructură de telecomunicații. 

 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.