SUA încearcă să convingă mai multe țări aliate, în care are baze și alte facilități militare,să renunțe la utilizarea de dispozitive Huawei, deoarece suspectează firma de spionaj în favoarea guvernului de la Beinjing, potrivit Mediafax.

Guvernul American este dipus să suporte costurile dezvoltării infrastructurii de comunicații în țările aliate care renunță la colaborarea cu Huawei. Printre țările aliate din punct de vedere militar cu SUA, se află și România, însă Guvernul american nu s-a pronunțat și față de noi în ceea ce privește folosirea serviciilor Huawei.

Huawei este privit într-un mod negativ și de către Australia, unde guvernul a decis să nu apeleze la serviciile sale pentru dezvoltarea rețelelor 5G. Huawei este al doilea cel mai mare producător mondial de smartphone-uri și lider pe piața de infrastructură de telecomunicații. 

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews