ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite au acordat din greșeală cetățenie americană la cel puțin 858 de imigranți ce dețineau ordine de deportare și proveneau din state care prezintă o amenințare la adresa securității naționale sau un număr mare al fraudelor actelor de imigrare, informează Associated Press.

Aceste date au fost dezvăluite de un bilanț intern al Departamentului pentru Securitate Națională (DHS) al Statelor Unite.

Potrivit inspectorului general al acestui departament, imigranții au folosit alte nume sau date de naștere pentru a obține cetățenia americană din partea Serviciului de Imigrare, iar asemenea nepotriviri nu au putut fi constate din cauza faptului că amprentele acestora lipseau din bazele de date ale Guvernului SUA, potrivit Mediafax.

Raportul Departamentului pentru Securitate Națională nu a identificat numele imigranților în cauză, dar inspectorul general a declarat că aceștia provin din state de interes special, precum cele care prezintă o amenințare la adresa securității naționale americane sau se învecinează cu țări în care au loc un număr mare al fraudelor actelor de imigrare.