Administrația Trump a negat luni informația conform căreia SUA ar fi avut o înțelegere cu Rusia pentru a-l legitima pe președintele sirian Bashar Al Assad în schimbul ajutorului Moscovei în combaterea influenței Iranului în Siria.

Un înalt oficial american a negat informația publicată de cotidianul arab Asharq Al Awsat, care a susținut că SUA ar fi pregătită să-l recunoască pe președintele Bashar Al Assad. „Nu există niciun temei pentru această informație și aceasta nu este poziția politică a SUA”, a declarat oficialul american pentru The National.


Citând diplomați occidentali, ziarul arab a susținut existența unui  plan al SUA de a ridica sancțiunile împotriva regimului Assad în schimbul ajutorului Moscovei în combaterea prezenței Iranului în Siria.

Oficialul american a insistat că după opt ani în care SUA i-au cerut lui Assad să demisioneze, Washingtonul nu îl va recunoaște acum ca lider.

El a spus că discuțiile din SUA cu privire la președintele sirian au vizat îndeplinirea unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU adoptată în 2015.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.