ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Trump a negat luni informația conform căreia SUA ar fi avut o înțelegere cu Rusia pentru a-l legitima pe președintele sirian Bashar Al Assad în schimbul ajutorului Moscovei în combaterea influenței Iranului în Siria.

Un înalt oficial american a negat informația publicată de cotidianul arab Asharq Al Awsat, care a susținut că SUA ar fi pregătită să-l recunoască pe președintele Bashar Al Assad. „Nu există niciun temei pentru această informație și aceasta nu este poziția politică a SUA”, a declarat oficialul american pentru The National.


Citând diplomați occidentali, ziarul arab a susținut existența unui  plan al SUA de a ridica sancțiunile împotriva regimului Assad în schimbul ajutorului Moscovei în combaterea prezenței Iranului în Siria.

Oficialul american a insistat că după opt ani în care SUA i-au cerut lui Assad să demisioneze, Washingtonul nu îl va recunoaște acum ca lider.

El a spus că discuțiile din SUA cu privire la președintele sirian au vizat îndeplinirea unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU adoptată în 2015.