Administrația Trump a negat luni informația conform căreia SUA ar fi avut o înțelegere cu Rusia pentru a-l legitima pe președintele sirian Bashar Al Assad în schimbul ajutorului Moscovei în combaterea influenței Iranului în Siria.

Un înalt oficial american a negat informația publicată de cotidianul arab Asharq Al Awsat, care a susținut că SUA ar fi pregătită să-l recunoască pe președintele Bashar Al Assad. „Nu există niciun temei pentru această informație și aceasta nu este poziția politică a SUA”, a declarat oficialul american pentru The National.


Citând diplomați occidentali, ziarul arab a susținut existența unui  plan al SUA de a ridica sancțiunile împotriva regimului Assad în schimbul ajutorului Moscovei în combaterea prezenței Iranului în Siria.

Oficialul american a insistat că după opt ani în care SUA i-au cerut lui Assad să demisioneze, Washingtonul nu îl va recunoaște acum ca lider.

El a spus că discuțiile din SUA cu privire la președintele sirian au vizat îndeplinirea unei rezoluții a Consiliului de Securitate al ONU adoptată în 2015.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews