ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șase senatori ai SUA, printre care și fostul candidat prezidențial Ted Cruz, au trimis noului secretar de stat Rex W. Tillerson o scrisoare în care se vorbește și despre implicarea lui Soros în subminarea puterii și favorizarea unei agende pur progresiste în alte state, scrie stiripentruviata.ro.

Iată paragrafele semnificative:

„După cum, fără îndoială știți, Macedonia a fost implicată într-un proces de construire a guvernului de coaliție după alegerile din decembrie 2016. Din nefericire, am primit rapoarte credibile despre faptul că, în ultimii câțiva ani, misiunea SUA a intervenit direct în politica partidelor din Macedonia, ca și în configurarea mediului de presă și al societății civile, favorizând grupurile politice de stânga. Considerăm aceste rapoarte neplăcute și chiar extrem de problematice.

O mare parte din activitatea din Macedonia avută în vedere a fost efectuată în această perioadă prin fonduri USAID acordate unor entități de implementare cum ar fi Foundation Open Society a lui George Soros. …. s-a permis lui Open Society – Macdeonia ca ajutorul nostru extern, provenind de la plătitorul de taxe, să fie folosit de aceasta pentru a impune o agendă progresistă și a susține stânga politică. … Suntem deosebit de îngrijorați de promovarea unor politici care sunt controversate chiar și în țara noastră și au potențialul de a afecta relațiile noastre cu cetățenii statelor beneficiare.

Această problemă nu se limitează la Macedonia, ci pare a fi un model de activitate îngrijorătoare în această regiune volatilă. Lideri respectabili din Albania au plângeri similare despre diplomații USA și despre organizațiile susținute de Soros. Foundation Open Society – Albania și experții săi au creat controverstul Strategy Document for Albanian Judicial Reform. Acești lideri cred că aceste „reforme” au scopul de a da primului ministru și guvernului de stânga controlul complet asupra puterii judecătorești…

… este tulburător că acest comportament pare să fie devenit o problemă a multora dintre ambasadele noastre, misiunile AID și reprezentanțele diplomatice din întreaga lume. În mod continuu, lideri străini care au vizitat Washingtonul și-au exprimat preocuparea despre cum sunt folosite contraproductiv fondurile contribuabililor americani. Situațiile din Albania și Macedonia sunt numai exemplele ultime ale acestora, dar am luat cunoștință de multe alte astfel de preocupări din America Latină și din Africa.”

Scrisoarea este semnată de senatorii Michael S. Lee, Thorn Tills, Ted Cruz, James M Inhofe, David A Perdue, Bill Cassidy și poate fi citită în pdf, împreună cu scrisorile acestora către ambasadorul din Macedonia.