În timpul summitului G7 din Franța, Donald Trump s-a întâlnit cu noul premier britanic, Boris Johnson, căruia i-a promis are pregătită o înțelegere comercială majoră cu Marea Britanie, după ieșirea sa din UE. „Regatul Unit va avea un acord comercial important cu SUA după Brexit” a declarat duminică, la Biarritz, președintele american, după dejunul cu premierul britanic Boris Johnson. A fost prima întâlnire dintre cei doi după ce Boris Johnson a devenit premier.


„Nu are nevoie de sfaturi, este omul potrivit pentru treaba asta", a declarat Trump când a fost întrebat dacă a avut vreun sfat de oferit în timpul discuțiilor cu Johnson, referitoare la Brexit. „El este o persoană diferită și va fi un prim ministru grozav în opinia mea”, a adăugat Trump. 
 
În mai puțin de trei luni, Johnson va fi responsabil de îndrumarea națiunii în ieșirea sa din UE, o mișcare considerată printre cele mai semnificative din istoria politică și economică a regatului. Totuși, încă nu este clar cum și când va părăsi Uniunea.  Pentru că, deocamdată, chestiunea ieșirii Marii Britanii din blocul UE este în ceață și reprezintă o îngrijorare pentru liderii mondiali. 
 
 Trump a anunțat că are pregătită o înțelegere comercială importantă cu Marea Britanie, după ieșirea sa din UE.
 
„Avem discuții legate de comerț foarte bune cu Regatul Unit. Avem de gând să încheiem o înțelegere importantă, mai mare decât orice am avut până acum cu Marea Britanie”, a afirmat Trump. „La un moment dat nu vor mai avea acest obstacol, nu vor mai avea o ancoră legată de picior, pentru că asta au acum. Așa că vom avea discuții productive și despre cifre mari”, a precizat Trump.
 
Johnson a declarat că abia așteaptă discuțiile viitoare legate de acorduri comerciale cu SUA și l-a lăudat pe Trump pentru ceea ce face în legătură cu economia americană. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews