ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timpul summitului G7 din Franța, Donald Trump s-a întâlnit cu noul premier britanic, Boris Johnson, căruia i-a promis are pregătită o înțelegere comercială majoră cu Marea Britanie, după ieșirea sa din UE. „Regatul Unit va avea un acord comercial important cu SUA după Brexit” a declarat duminică, la Biarritz, președintele american, după dejunul cu premierul britanic Boris Johnson. A fost prima întâlnire dintre cei doi după ce Boris Johnson a devenit premier.


„Nu are nevoie de sfaturi, este omul potrivit pentru treaba asta", a declarat Trump când a fost întrebat dacă a avut vreun sfat de oferit în timpul discuțiilor cu Johnson, referitoare la Brexit. „El este o persoană diferită și va fi un prim ministru grozav în opinia mea”, a adăugat Trump. 
 
În mai puțin de trei luni, Johnson va fi responsabil de îndrumarea națiunii în ieșirea sa din UE, o mișcare considerată printre cele mai semnificative din istoria politică și economică a regatului. Totuși, încă nu este clar cum și când va părăsi Uniunea.  Pentru că, deocamdată, chestiunea ieșirii Marii Britanii din blocul UE este în ceață și reprezintă o îngrijorare pentru liderii mondiali. 
 
 Trump a anunțat că are pregătită o înțelegere comercială importantă cu Marea Britanie, după ieșirea sa din UE.
 
„Avem discuții legate de comerț foarte bune cu Regatul Unit. Avem de gând să încheiem o înțelegere importantă, mai mare decât orice am avut până acum cu Marea Britanie”, a afirmat Trump. „La un moment dat nu vor mai avea acest obstacol, nu vor mai avea o ancoră legată de picior, pentru că asta au acum. Așa că vom avea discuții productive și despre cifre mari”, a precizat Trump.
 
Johnson a declarat că abia așteaptă discuțiile viitoare legate de acorduri comerciale cu SUA și l-a lăudat pe Trump pentru ceea ce face în legătură cu economia americană.