ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La reuniunea celui de-al 118-lea Congres, care va avea loc în data de 3 ianuarie, atunci când membrii vor depune jurământul, vicepreședintele Kamala Harris le cere senatorilor, soțiilor și invitaților lor cu vârsta mai mare de 2 ani să prezinte un test coronavirus negativ înainte de a participa la o ședință foto.

Potrivit TheEpochTimes, Grisella Martinez, care este directorul pentru afaceri legislative al lui Harris, a trimis cerințele vicepreșesintelui către Senat. „Așteptăm cu nerăbdare să îi urăm bun venit senatorului dumneavoastră pe 3 ianuarie 2023, la reconstituirea ceremonială pentru senatorii care urmează să fie aleși și cei recent realeși în vechea Cameră a Senatului. După cum știți, protocoalele COVID-19 de la Casa Albă impun ca orice persoană cu vârsta de peste doi ani care va interacționa cu vicepreședintele să facă un test antigen în termen de 24 de ore înainte de interacțiune și să primească un rezultat negativ. Această politică se aplică indiferent de statutul de vaccinare", a scris Martinez.

Ea a  precizat că persoanele care doresc să participe la ceremonie trebuie să se supună unui test în dimineața zilei de 3 ianuarie într-o clădire de birouri a Senatului sau să trimită rezultatele unui test la o adresă de e-mail a Casei Albe până la ora 9.00 în aceeași zi. La 29 decembrie, Biroul de protocol al Senatului a emis o declarație în care a explicat: „Biroul vicepreședintelui a solicitat să trimitem informațiile lor standard de protocol COVID-19 birourilor care participă la oportunitatea de reconstituire în vechea Cameră a Senatului. Vă rugăm să consultați procesul sugerat de ei mai jos." Membrii familiei și prietenii apropiați ai senatorilor participă de obicei la ceremoniile de depunere a jurământului.

Harris este, de asemenea, președinte al Senatului. Pe 3 ianuarie, la prânz, în plenul Senatului, ea va depune jurământul senatorilor care au câștigat cursele respective în alegerile de la mijlocul mandatului din noiembrie anul trecut. Senatorii noi și cei care se întorc depun jurământul de la Harris în grupuri mici. Ei au, de asemenea, posibilitatea de a repeta ceremonia individual și de a obține o fotografie cu vicepreședintele. Soțiile, copiii și chiar nepoții sunt de obicei incluși în fotografie. Senatorul Ted Cruz (R-Texas) și-a exprimat nemulțumirea față de această politică, scriind pe Twitter: „Este o nebunie. Cam singurul lucru pe care îl face vicepreședintele (mai ales într-un Senat cu 51-49) este să depună jurământul noilor senatori. Și, cu un dispreț ieșit din comun, Kamala insistă ca toți aceștia să fie testați înainte de a fi dispusă să își facă treaba. Nu."