ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Efectele venirii la conducerea SUA a noii administrații se văd, iar promisiunile încep să fie puse în aplicare. Casa Albă a transmis vineri că strategia sa pentru protejarea locurilor de muncă ale americanilor va începe cu retragerea din acordul comercial Parteneriatul Trans-Pacific TPP, la care au aderat 12 state, informează Agerpres.

În comunicat se subliniază că SUA "vor avea o poziție severă împotriva statelor care încalcă acordurile comerciale și îi afectează în acest proces astfel pe lucrătorii americani".

Conform comunicatului, Trump vrea renegocierea unui al acord comercial, Acordul Nord-American de Comerț Liber NAFTA, care a fost semnat în 1994 de către SUA, Canada și Mexic.

"Prea mult timp americanii au fost forțați să accepte acorduri comerciale care pun interesele inițiaților și elitei de la Washington deasupra bărbaților și femeilor care muncesc din greu în această țară", se arată în comunicat.

"Prin urmare, orașele industriale au văzut cum fabricile și locurile de muncă bine plătite se mută în străinătate, în timp ce americanii se confruntă cu un deficit comercial tot mai mare și cu o bază de producție devastată", mai subliniază Casa Albă.

Comunicatul arată că ar putea fi folosite "acorduri dure și corecte" privind comerțul pentru a crește economia americană și a aduce în apoi în America milioane de locuri de muncă.

"Această strategie începe prin retragerea din Parteneriatul Trans-Pacific și prin a ne asigura că orice noi acorduri comerciale sunt în interesul lucrătorilor americani", se atrage atenția în comunicat.

Dacă partenerii din NAFTA vor refuza să le ofere lucrătorilor americani un acord corect prin renegocierea lui, atunci 'atunci președintele îi va informa de intenția SUA de a se retrage din NAFTA', a adăugat comunicatul.

TPP, pe care SUA l-au semnat, dar încă nu l-au ratificat, a fost principalul pilon economic al politicii de reorientare a Administrației Obama către regiunea Asia-Pacific în fața unei Chine care se dezvoltă rapid.