ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coreea de Sud și Statele Unite au început cel mai mare exercițiu militar aerian comun, la doar o săptămână după ce regimul de la Phenian a anunțat că a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală care ar avea capacitatea să lovească întreg teritoriul SUA, relatează agenția Yonhap.

Exercițiul, ce poartă denumirea de Vigilant ACE, se va încheia vineri. La acesta vor participa peste 230 de aeronave militare, printre care și șase avioane de luptă F-22 Raptor. 

Această desfășurare de forțe vine la o săptămână după ce Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă balistică intercontinentală și a anunțat că și-a „completat” forța nucleară.

Potrivit Ministerului Apărării din Coreea de Sud, la exercițiu participă peste 230 de avioane de luptă, inclusiv șase aeronave F-22 Raptors și sașe aeronave F-35, dar și peste 12.000 de militari.

„Obiectivul acestuia este de a crește capacitățile de operare dintre Coreea de Sud și Statele Unite, indiferent de condițiile meteorologice”, se arată într-un comunicat al Ministerului sud-coreean al Apărării.

Exercițiul se va desfășura sub mai multe scenarii de război și va cuprinde inclusiv o simulare a unui atac asupra bazelor nucleare nord-coreene.

„Exercițiul aerian are scopul de a îmbunătăți interoperabilitatea dintre forțele SUA și sud-coreene și pentru a crește eficacitatea în luptă”, a precizat un reprezentant al Forțelor Aeriene americane.