Retragerea Israelului și a Statelor Unite din Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) a devenită efectivă marți, informează EFE. Cele două țări pretind că instituția ONU are o „tendință anti-israeliană”, potrivit presei locale.

Ieșirea din organizație a fost anunțată în octombrie 2017 de către Administrația președintelui american Donald Trump și, câteva ore mai târziu, de premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Liderul israelian a calificat măsura lui Trump drept „curajoasă și morală, deoarece UNESCO a devenit un teatru al absurdului și pentru că, în loc să păstreze istoria, o distorsionează". Ambele țări au cerut agenției ONU reforme.
 
Departamentul de Stat al SUA, care a suspendat plata contribuțiilor sale la organizație în 2011, după ce UNESCO a acceptat Palestina ca stat membru cu drepturi depline, și-a exprimat cu această ocazie dorința de a rămâne în calitate de „stat observator nemembru".
În ultima perioadă, directoarea generală a UNESCO, Audrey Azulay, a promovat o pagină web educativă despre Holocaust și primul ghid al ONU pentru combaterea antisemitismului.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.