ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statele Unite expulzează 60 de diplomați ruși în urma otrăvirii cu un agent neurotoxic a fostului spion rus Serghei Skripal și fiicei sale pe 4 martie la Salisbury, în Anglia.

administrația Trump a dispus de asemenea închiderea Consulatului Rusiei de la Seatlle.

Totodată, consulatul rus din Seattle reprezintă o îngrijorare în domeniul contraspionajului din cauza apropierii acestuia de o bază aparținând Marinei americane (US Navy).

Rușii expulzați au la dispoziție șapte zile să părăsească Statele Unite.

Pe de altă parte Germania și Franța au anunțat, la rândul lor, că expulzează câte patru diplomați ruși. În total, 14 state din UE au anunțat că vor expulza diplomați ruși.

Ministerul Afacerilor Externe din România anunță că un diplomat din cadrul Ambasadei Federației Ruse de la București va fi declarat persona non-grata și este obligat să părăsească teritoriul României.

„Urmare a concluziilor Consiliului European din 23-24 martie 2018, MAE consideră că atacul de la Salisbury reprezintă o amenințare la adresa securității colective și a dreptului internațional. Conform concluziilor, Consiliul European este de acord cu evaluarea Guvernului Regatului Unit potrivit căreia este foarte probabil ca Federația Rusă să fie responsabilă de atac și cu faptul că nu există altă explicație plauzibilă”, se arată într-un răspuns al Ministerului Afacerilor Externe, potrivit News.ro.

„Precizăm că, în solidaritate cu Regatul Unit al Marii Britanii, conform dispozițiilor Convenției de la Viena cu privire la relațiile diplomatice, MAE a notificat Ambasada Federației Ruse la București că un diplomat din cadrul acesteia va fi declarat persona non-grata și că este obligat să părăsească teritoriul României”, precizează MAE.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews