ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ultimul test nuclear nord-coreean continuă să țină în stare de alertă Occidentul. Statele Unite anunță că vor trimite mai multe unități strategice de apărare în Peninsula Coreeană. Măsura este menită să descurajajeze acțiunile amenințătoare ale Coreei de Nord, a declarat marți Scott Swift, comandantul Flotei SUA din Oceanul Pacific, conform Mediafax. 

Acesta a mai spus că sud-coreenii nu se vor confrunta cu agresorul pe cont propriu. De asemenea, oficialul american susține că flota americană desfășoară operațiuni integrate cu nave sud-coreene și japoneze, care vizează anihilarea rachetelor balistice și războiul anti-submarin.

Părerea lui Scott Swift despre liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, este că recurge la niște "acțiuni și comportamente iraționale și autodistructive care sfidează logica și explicația".

„Vom continua să desfășurăm transportoare de luptă, nave AEGIS, forțele submarine cele mai performante din lume și avioane avansate precum F-35, P-8 și MH-60R, pentru a fi pregătiți să răspundem decisiv atunci când este nevoie. Astăzi, platformele noastre au o acoperire mai largă, sunt mai interconectate și posedă o letalitate mai mare ca niciodată. Lăsăm adversarii noștri potențiali să ia o pauză și să remarce că singura forță navală mai puternică decât Flota SUA din Pacific este întreaga Marină a Statelor Unite”, a spus Scott Swift.