ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O navă având la bord militanți europeni de extremă dreapta care vor să respingă ambarcațiunile de migranți înapoi spre Africa naviga duminică spre coastele Tunisiei. Pescari tunisieni s-au mobilizat duminică în portul Zarzis, din sud-estul țări, pentru a se opune unei eventuale acostări a navei.

Nava C-Star, cu o lungime de 40 de metri, închiriată de gruparea de extremă dreapta „Generația identitară', a ajuns sâmbătă în largul Libiei, de unde zeci de mii de migranți, trimiși pe mare în ambarcațiuni precare de traficanți, au fost salvați în ultimii ani de gărzile de coastă, de nave comerciale sau de ONG-uri, scrie Le Monde.

Misiunea navei C-Star, intitulată „Să apărăm Europa', a fost finanțată printr-o campanie lansată de tineri militanți antiimigrație francezi, germani și italieni.

Pe site-ul propriu, „Să apărăm Europa” acuză ONG-urile că aduc „clandestin în Europa sute de mii de migranți ilegali, amenințând astfel securitatea și viitorul continentului nostru', militanții promițând că 'vor face ceva pentru a se opune”.

Italia a avertizat joi ONG-urile care salvează migranți din Mediterana Centrală că nu își vor putea continua misiunea dacă nu se conformează unui „cod de conduită' elaborat de autoritățile acestei țări.
 
Gruparea „Generatia Identitară”, aripa tânără a partidului Blocul Identitar, creată în Franța, dar care are ramificații și in alte tari europene, militează pentru expulzarea islamiștilor, mai ales după atentatele teroriste care au însângerat metropoșe ale Europei. Aceasta afirmă ca „a sosit momentul sa se termine cu ‘je suis’, cu lumanarile si cu manifestatiile pentru pace si sa fie lansat semnalul recuceririi’, în fața invaziei musulmane.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews