ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Avioane militare ale unor țări NATO efectuează o serie de exerciții în scopul pregătirii pentru scenariul "pur fictiv" al unui conflict nuclear, manevrele fiind o reacție la activități ale Rusiei și ale Coreei de Nord.


Exercițiul, numit "Steadfast Noon" ("Amiază neperturbată"), se desfășoară până vineri la bazele aeriene Brogel (Belgia) și Büchel (Germania), unde Statele Unite au armament nuclear, informează publicațiile The Wall Street Journal și revistei Focus, conform Mediafax,

La exerciții participă avioane din Statele Unite, Belgia, Germania, Italia, Olanda, Cehia și Polonia.
 
Alianța Nord-Atlantică nu a oferit detalii despre acest exercițiu, precizând doar că se desfășoară după un scenariu „pur fictiv”.

Manevrele militare efectuate de NATO sunt o reacție la activitățile militare ale Rusiei și Coreei de Nord.

Recent, Rusia a efectuat manevre militare de amploare în colaborare cu Belarus, inclusiv teste balistice. Regimul Kim Jong-Un a efectuat o serie de teste balistice și atomice, amenințând că un război nuclear poate izbucni în „orice moment”.

Armata rusă a testat o nouă rachetă destinată sistemului Iskander care poate transporta încărcătură nucleară, în cadrul planului de consolidare a apărării Rusiei și de contracarare a sistemelor antirachetă construite de Alianța Nord-Atlantică, relatează site-ul agenției Tass.