ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sting a susținut sâmbătă seara un concert în sala de spectacole Bataclan din Paris, primul astfel de eveniment de la momentul în care 90 de persoane au fost ucise de către jihadiștii Stat Islamic, în atacurile de la 13 noiembrie 2015.

La concert au participat și supraviețuitori ai incidentului, fiind un eveniment comemorativ, în ajunul în care se împlinește un an de la cel mai sângeros atac terorist petrecut în Franța. Organizatorii au hotărât redeschiderea sălii, fiindcă nu își doreau ca aceasta să devină un mormânt. Încasările concertului au fost donate către două organizații de caritate care se ocupă de victimele atacului.

Sala de concerte Bataclan a fost ultimul loc atacat în noaptea de 13 noiembrie 2015, în timpul unui concert al trupei americane rock Eagles of Death Metal, unde 1.500 de oameni se aflau. 90 de persoane și-au pierdut viața în timpul acestui concert.