Fostul ministru de interne al Italiei, Matteo Salvini, a calificat marți drept „terorism cotidian'” difuzarea zilnică a bilanțurilor privind numărul de cazuri de coronavirus și a insistat că pandemia de COVID-19 nu mai reprezintă o urgență, transmite EFE.


Criticat pentru că nu poartă mască la evenimentele publice, Salvini s-a apărat într-un interviu acordat postului de radio Rtl102.5 și a spus că, deși în spațiile închise purtatul măștii este obligatoriu, ''în aer liber, dacă se respectă distanța, putem să trăim, să zâmbim, să respirăm și să ne apropiem de altă ființă umană''.

Totodată, Salvini a calificat drept „terorism cotidian'' difuzarea zilnică de informații despre numărul contagierilor și al deceselor provocate de coronavirus.

În Italia se înregistrează o medie zilnică de circa 250 de persoane infectate, iar până acum au fost contabilizate 35.166 de decese având legătură cu noul coronavirus.

”Ieri (luni - n.r.) am auzit că au fost 12 decese de coronavirus, însă în Italia au mai murit ieri 1.800 oameni, de infarct, accidente, cancer, sinucideri... (...) Cred că a șantaja și a amenința cu închiderea un popor când din fericire deja nu mai există urgență afectează enorm economia, socializarea și cultura'', a declarat Salvini.

Guvernul italian a decis săptămâna trecută să prelungească până la 15 octombrie starea de urgență pentru a putea lua decizii menite să corecteze consecințele pandemiei de COVID-19.