Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, i-a transmis președintelui francez Emmanuel Macron că țara sa nu acceptă ordine de la nimeni și nu este colonia nimănui.
 
Salvini i-a răspuns astfel lui Macron, după ce acesta a criticat Italia pentru că nu a participat la întâlnirea de la Paris, unde s-a semnat un document prin care se reafirma principiul primirii migranților în cel mai apropiat port, care înseamnă de fapt, Italia.
 
Liderul partidului „Liga” i-a transmis lui Macron un mesaj prin intermediul rețelelor de socializare, în timp ce a băut o cafea „pentru sănătatea ta, Emmanuel”.

„Italia nu vrea să fie terenul refugiaților. Nu e ca și cum Parisul e centrul lumii, iar Macron e noul Napoleon, care dă ordine, care invită, amenință, insultă, etc. Prietene, ai ceva problemuțe la tine acasă, ocupă-te de cerințele francezilor, lasă Italia. Vrei porți deschise? Ai portul de la Marsilia, Corsica, Franța e enormă, solidară, care se poate ocupa.

Dacă pretinzi ca noi să semnăm un document unde navele ajung în portul cel mai apropiat, adică în Italia ai greșit. Ai găsit Ministrul greșit, partidul greșit, țara greșită, pentru că italienii nu mai sunt dispuși să fie colonia nimănui, sclavii nimănui. Nu vând demnitatea mea, țara mea, viitorul meu și posibilitatea de a schimba regulile acestei Europe.

Fie invitațiile la Paris vor fi făcute pe motive de comun acord alese și cu educație, altfel nu suntem damele de companie ale nimănui”, a tunat italianul.

Aliatul lui Emmanuel Macron din România este alianța USR/PLUS, cu care fac echipă și-n Parlamentul European. Documentul programatic despre viitorul României în viziunea acestei alianțe a fost semnat chiar pe 9 mai de Ziua Independenței.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews