ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul de interne italian, Matteo Salvini, i-a transmis președintelui francez Emmanuel Macron că țara sa nu acceptă ordine de la nimeni și nu este colonia nimănui.
 
Salvini i-a răspuns astfel lui Macron, după ce acesta a criticat Italia pentru că nu a participat la întâlnirea de la Paris, unde s-a semnat un document prin care se reafirma principiul primirii migranților în cel mai apropiat port, care înseamnă de fapt, Italia.
 
Liderul partidului „Liga” i-a transmis lui Macron un mesaj prin intermediul rețelelor de socializare, în timp ce a băut o cafea „pentru sănătatea ta, Emmanuel”.

„Italia nu vrea să fie terenul refugiaților. Nu e ca și cum Parisul e centrul lumii, iar Macron e noul Napoleon, care dă ordine, care invită, amenință, insultă, etc. Prietene, ai ceva problemuțe la tine acasă, ocupă-te de cerințele francezilor, lasă Italia. Vrei porți deschise? Ai portul de la Marsilia, Corsica, Franța e enormă, solidară, care se poate ocupa.

Dacă pretinzi ca noi să semnăm un document unde navele ajung în portul cel mai apropiat, adică în Italia ai greșit. Ai găsit Ministrul greșit, partidul greșit, țara greșită, pentru că italienii nu mai sunt dispuși să fie colonia nimănui, sclavii nimănui. Nu vând demnitatea mea, țara mea, viitorul meu și posibilitatea de a schimba regulile acestei Europe.

Fie invitațiile la Paris vor fi făcute pe motive de comun acord alese și cu educație, altfel nu suntem damele de companie ale nimănui”, a tunat italianul.

Aliatul lui Emmanuel Macron din România este alianța USR/PLUS, cu care fac echipă și-n Parlamentul European. Documentul programatic despre viitorul României în viziunea acestei alianțe a fost semnat chiar pe 9 mai de Ziua Independenței.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews