ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Majoritatea catolicilor practicanți preferă politicile de imigrare ale ministrului italian de Interne, Matteo Salvini, față de cele duse de Papa Francisc, arată mai multe sondaje recente.
 
Cotidianul german Die Welt scria săptămâna trecută că Matteo Salvini devine„ liderul secret al catolicilor” din Italia datorită atitudinii  sale ferme privind migrația, în vreme ce, tot mai puțini catolici susțin apelul exprimat de Suveranul Pontif privind o deschidere mai mare față de migranți.

Directorul institutului de cercetare Ipsos spune că, potrivit sondajelor,  „în acest moment, există o distanță clară între opinia unei părți semnificative a catolicilor și cea ierarhiei Bisericii".

Printre credincioșii care participă la Liturghie cel puțin o dată pe săptămână, aproximativ o treime din totalul italienilor, sprijinul pentru Salvini s-a dublat în ultimele patru luni, de la 15,7% în martie la 31,8% în iulie, indică Ipsos.

În același timp, se constată o scădere dramatică a  popularității Papei Francisc printre italieni. La începutul pontificatului său în 2013, Papa a beneficiat de o susținere de 96% printre credincioșii catolici care participă la Liturghie cel puțin o dată pe săptămână. De atunci, popularitatea sa a scăzut cu 10, respectiv, cu 18 puncte.

Mass-media din peninsulă atribuie această prăbușire a încrederii în Suveranul Pontif în insistența sa de a cere ca Italia să primească tot mai mulți migranți. Lucru care îi face pe mulți să creadă că este rupt de realitatea societății italiene.

Și, în timp ce Papa Francisc se prăbușește în sondaje, ministrul  Salvini este cotat drept cel politicianul cel mai de încredere din Italia, câștigându-și renumele de „superstar” printre italieni. 
 
Susținerea de care se bucură printre italieni a fost dată și de încercările lui Salvini de a se opune presiunilor din Italia și din Uniunea Europeană în privința crizei migrației.

Salvini este însă și demonizat de o serie de politicieni și chiar de figuri importante ale bisericii catolice, un preot italian, susținător al migrației, numindu-l Satana și antihristul.