ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o scrisoare deschisă,  fostul vicepremier Matteo Salvini, liderul formațiunii naționaliste Liga, lansează un atac dur la adresa presei germane, după ce ziarul german Die Welt a titrat „Italienii trebuie să fie controlați de către Comisia Europeană. Mafia abia așteaptă o nouă ploaie de bani de la Bruxelles.”

 „Noi nu am întrebat niciodată dacă banii pe care i-am dat UE au mers pentru a finanța lumea interlopă germană”, a replicat Salvini în scrisoare. O scrisoare deschisă către inima Europei. Acea Europă riguroasă și austeră care blochează negocierile, scrie ziarul Il Giornale comentând epistola lui Salvini.  Acea „mamă vitregă” pe care italienii au cunoscut-o în ultimii ani pe fondul crizelor politice și al dezastrelor economice.
 
Fitilul a fost aprins de un articol publicat miercuri de ziarul german Die Welt, în care ziariștii germani se pronunță împotriva introducerii Eurobondurilor. Un artificiu pe care Italia și alte state membre UE îl propun ca instrument pentru a face față crizei cauzate de pandemia coronavirusului.

Iar Salvini le scrie: „Dragă Die Welt, am văzut cu uimire titlul tău care vorbește despre o mafie care așteaptă bani din Europa. Aș dori să le reamintesc cititorilor tăi, care merită informații echilibrate, că Italia este contributor net la Uniunea Europeană din 1989 ”.  Italienii au plătit începând cu acel an suma totală de 81 de miliarde de euro către bugetul UE. De asemenea, Italia a contribuit la fondul de salvare al UE, plătind peste 57 de miliarde de euro. „Așa cum arată studiile universităților germane, inclusiv Esmt de la Berlin - scrie Salvini - în multe cazuri, inclusiv cel al Greciei, 95% din fondurile plătite de țări precum Italia au fost transferate imediat băncilor creditoare, inclusiv cele germane”.

Ulterior, Salvini a postat un mesaj și mai dur pe contul său de Twitter, transmițându-le nemților de la Die Welt să se spele pe gură înainte de a vorbi despre Italia.

„Rușine. Rușine Berlinului și Bruxelles-ului, spălați-vă pe gură înainte de a vorbi despre Italia. V-ați îmbogățit grație unei monede și unei Uniuni utile doar pentru o singură țară, Germania, și acum vreți să ne «verificați» și să ne dați lecții? Mai bine singuri, liberi și puternici, așa cum eram și cum putem redeveni, decât umiliți, controlați, sărăciți și într-o tovărășie proastă.”