ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Salvini și Orban pregătesc ”Noua Europă”. Vicepremierul italian Matteo Salvini și premierul ungar Viktor Orban sunt convinși de un lucru: din 27 mai, după ce alegătorii europeni își vor fi exprimat preferințele, ”noua Europă își va proteja frontierele externe”. O revoluție, care, afirmă cei doi, se va concretiza în proiectul italo-ungar pentru vechiul continent prin două fraze- cheie: intrări zero în Europa și creșterea numărului de repatriați. Aceasta este conlcuzia întrevederii, considerate istorice, pe care ministrul italian de interne a avut-o, joi, la Budapesta, cu premierul Viktor Orbán.

În Europa nu este nevoie de relocarea imigranților ilegali, ci avem nevoie de o Europă care își apără propriile sale granițe terestre și maritime, a declarat Matteo Salvini, la Budapesta.

„Din 27 mai va fi o altă situație pentru Europa și pentru popoarele Europei. Scopul nostru este ca noi să avem o poziție decisivă în Europa, să coordonăm transformarea Europei și să oferim o alternativă la conducerea Europei de până acum”, a afirmat Matteo Salvini.

Matteo Salvini a postat și o înregistrare video, iar din însemnările postate pe Facebook a rezultat că după aterizare, cei doi miniștri s-au îmbarcat într-un elicopter și au plecat spre Röszke, pentru a vizita gardul ridicat pentru apărarea graniței de sud a Ungariei. Aici, ministrul italian s-a întâlnit cu premierul Viktor Orbán. 

Despre acest moment Matteo Salvini a publicat câteva fotografii și a precizat că este foarte bucuros că s-a întâlnit cu Viktor Orbán. Politicianul italian a postat o înregistrare video și din avionul cu care se îndrepta spre Budapesta. 

Ideea celor două țări este de a aduce la Bruxelles, după 26 mai, ceea ce a făcut Roma, pe mare, în privința închiderii porturilor, iar Budapesta, pe uscat, instalând garduri cu sârmă ghimpată). În trecut, Italia și Ungaria au intrat în conflict în cazul redistribuirii migranților: dacă Italia solicită relocarea solicitanților de azil adăpostiți în centrele de primire din alte capitale, acest lucru a fost respins de blocada de la Vișegrad. Dar dezacordurile par acum depășite, scrie Il Giornale.