Salvini și Orban pregătesc ”Noua Europă”. Vicepremierul italian Matteo Salvini și premierul ungar Viktor Orban sunt convinși de un lucru: din 27 mai, după ce alegătorii europeni își vor fi exprimat preferințele, ”noua Europă își va proteja frontierele externe”. O revoluție, care, afirmă cei doi, se va concretiza în proiectul italo-ungar pentru vechiul continent prin două fraze- cheie: intrări zero în Europa și creșterea numărului de repatriați. Aceasta este conlcuzia întrevederii, considerate istorice, pe care ministrul italian de interne a avut-o, joi, la Budapesta, cu premierul Viktor Orbán.

În Europa nu este nevoie de relocarea imigranților ilegali, ci avem nevoie de o Europă care își apără propriile sale granițe terestre și maritime, a declarat Matteo Salvini, la Budapesta.

„Din 27 mai va fi o altă situație pentru Europa și pentru popoarele Europei. Scopul nostru este ca noi să avem o poziție decisivă în Europa, să coordonăm transformarea Europei și să oferim o alternativă la conducerea Europei de până acum”, a afirmat Matteo Salvini.

Matteo Salvini a postat și o înregistrare video, iar din însemnările postate pe Facebook a rezultat că după aterizare, cei doi miniștri s-au îmbarcat într-un elicopter și au plecat spre Röszke, pentru a vizita gardul ridicat pentru apărarea graniței de sud a Ungariei. Aici, ministrul italian s-a întâlnit cu premierul Viktor Orbán. 

Despre acest moment Matteo Salvini a publicat câteva fotografii și a precizat că este foarte bucuros că s-a întâlnit cu Viktor Orbán. Politicianul italian a postat o înregistrare video și din avionul cu care se îndrepta spre Budapesta. 

Ideea celor două țări este de a aduce la Bruxelles, după 26 mai, ceea ce a făcut Roma, pe mare, în privința închiderii porturilor, iar Budapesta, pe uscat, instalând garduri cu sârmă ghimpată). În trecut, Italia și Ungaria au intrat în conflict în cazul redistribuirii migranților: dacă Italia solicită relocarea solicitanților de azil adăpostiți în centrele de primire din alte capitale, acest lucru a fost respins de blocada de la Vișegrad. Dar dezacordurile par acum depășite, scrie Il Giornale.