ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După 11 ani de procese și negocieri între compania coreeană și o parte din angajați, respectiv familiile acestora, Samsung și-a prezentat în mod oficial scuzele legat de bolile contractate și decesele ca urmare a condițiilor de lucru din propriile fabrici, informează News.ro.

Scuzele oficiale au făcut parte din înțelegerea la care cele două părți au ajuns în urma unui proces de mediere. Co-președintele Kim Ki-nam a făcut o plecăciune în cadrul unei conferințe organizate vineri la Seoul pentru a exprima regretul personal și al companiei pe care o reprezintă.
Samsung se scuză pentru faptul că nu a oferit condițiile necesare în fabricile sale de cipuri și LCD-uri pentru a evita îmbolnăvirea și decesul unora dintre angajați.

Acordul presupune și plata de compensații pentru toate incidentele petrecute începând cu 1984 în fabricile companiei. Un exemplu cinic este calcularea unei compensații în valoare de 132.000 de dolari pentru un angajat îmbolnăvit de leucemie.

Compensațiile convenite acoperă avorturile și bolile transmise urmașilor.

Leucemia și tumorile pe creier sunt unele din afecțiunile contractate de angajați în legătură directă cu condițiile de lucru din fabricile de LCD-URI și semiconductori.

Lupta în instanță a început în 2007, când tatăl unei angajate Samsung care a decedat din cauza leucemiei a refuzat înțelegerea propusă atunci de gigantul coreean.

De atunci, câteva zeci de angajați Samsung s-au organizat pentru a cere pe cale legală condiții mai bune și compensații. Unii dintre aceștia au rămas fără capacitatea de a munci în urma muncii, existând exemple în care angajații au fost nevoiți să-și vândă casele pentru a plăti spitalizarea.