Autoritățile de la Sankt Petersburg au interzis și în acest an parada gay care ar fi trebuit să aibă loc pe 2 august.

Nemulțumit de decizia autorităților din Sankt Petersburg, un ONG care luptă pentru drepturile homosexualilor a anunțat că oficialii ruși ”au folosit ca pretext legea care interzice propaganda homosexuală asupra minorilor, și care, prin parada gay ar putea fi încălcată”, informează site-ul Contattonews.

Presa locală scrie însă că mai multe asosciații pro familia din Rusia, prcum și alte organizații, inclusiv cea a veteranilor de război și a foștilor parașutiști, și-au manifestat indignarea față de posibila organizare a unei parade gay, la 2 august, zi tradițională de sărbătoare pentru forțele aeriene ale Rusiei.
 
Rusia consideră homosexualitatea o boală mintală, iar in 2013 a fost adoptată o lege care pedepsește  cu închisoarea orice act de propagandă homosexuală în fața minorilor. În plus, Duma de Stat a aprobat o lege care interzice încredinţarea spre adopţie a copiilor ruşi cuplurilor de homosexuali sau celibatarilor din ţările care au legalizat uniunile civile între persoane de acelaşi sex.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews