Sanna Marin, noul premier al Finlandei, și cel mai tânăr din istoria țării, a povestit, recent, că provine dintr-o familie de lesbiene, fiind crescută de o mamă singură, care ulterior a intrat în relație cu o femeie, scrie Digi24.

Potrivit sursei citate, tânăra în vârstă de 34 de ani, povestește că „a suferit lipsuri materiale și că adesea a fost stigmatizată de societate pentru că provenea dintr-o astfel de familie”. Totodată, spune Sanna Marin, nu cunoaște familia tatălui ei biologic.

Social-democrații din Finlanda, care conduc o coaliție guvernamentală formată din cinci partide, au ales-o duminică pe Sanna Marin, actualul ministru al transporturilor, să devină premier. În vârstă de numai 34 de ani, ea va fi cel mai tânăr prim-ministru din istoria țării, preluând această funcție după demisia lui Antti Rinne.
 
Momentul ales pentru schimbarea conducerii guvernului, scrie Digi24, citând Reuters,  este neobișnuit pentru Finlanda, care deține președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene până la sfârșitul anului, jucând un rol central în eforturile de a stabili viitorul buget al blocului comunitar.