ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană recurge la șantaj pentru a elimina vizele de Statele Unite și Canada pentru cetățenii unor state membre, iar Bruxellesul ar amenința cu impunerea unui regim de vize pentru cetățenii americani și canadieni dornici să călătorească sau să lucreze în statele Uniunii Europene, ca o măsură de retorsiune, anunță Reuters, citat de Digi 24.

Această propunere ar urma să se discute pe 12 aprilie, iar acest subiect va crește și mai tare tensiunile, în contextul în care se negociază pe acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeană și Statele Unite, negocieri care oricum sunt îngreunate de multe disensiuni între cele două părți.

Aceste dezbateri la nivel european ar urma să aibă loc cu o săptămână înaintea unei vizite a lui Barack Obama pe continent, vizită la care ar urma să discute inclusiv de acordul transatlantic de liber-schimb.

În Uniunea Europeană sunt cinci state ai căror cetățeni au nevoie de viză pentru a călători în Statele Unite și Canada. În aceeași situație ca a României mai sunt Polonia, Bulgaria, Cipru și Croația.