ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Soldații participanți la tradiționala paradă Trooping of the Colour, în cinstea celor 70 de ani de domnie a Reginei Elisabeta a Angliei, au trecut peste protestatarii care le blocau drumul.

Soldații britanici, îmbrăcați în uniforme de mare paradă, s-au confruntat cu un mic număr de manifestanți extremiști de stânga ce le stăteau în cale, la deschiderea celor patru zile de festivități dedicate „Jubileului de Platină” – șapte decenii pe tronul Londrei ale Reginei Elisabeta.

Așa cum le este obiceiul, ca nimic să nu îi distragă de la misiunea lor, soldații și-au văzut de drum netulburați, călcând PESTE protestatari.

Forțele de ordine au intervenit prea târziu, când deja primele rânduri ale militarilor trecuseră peste manifestanți, în timp ce fanfara a continuat să cânte.

Poliția Metropolitană a anunțat:

„Au fost operate arestări în rândul persoanelor care au încercat să pătrundă pe traseul ceremoniei din centrul commercial către ora 10.10 astăzi.”

Poliția a mulțumit mulțimii care „și-a manifestat sprijinul aplaudându-i pe agenții noștri”.

Protestatarii, care au fost huiduiți de mulțime, fac parte din gruparea Animal Rebellion, ce organizează astfel de acțiuni extremiste cerând să se pună capăt creșterii animalelor deoarece „dăunează climatului” și „pun în pericol planeta”