ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mișcarea fundamentalistă Hamas, care controlează Fâșia Gaza, a interzis sărbătorirea Anului Nou în locurile publice din enclava palestiniană, invocând ofensa pe care aceasta o aduce valorilor și tradițiilor religioase, informează un comunicat al poliției locale.

"Ministerul de Interne și Departamentul Poliției nu au acordat autorizația niciunui restaurant, hotel sau vreunei săli pentru a celebra sosirea Noului An", a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Ayman al-Batinji, explicând că celebrarea Anului Nou este "incompatibilă cu datinile, cutumele, valorile și învățămintele religiei noastre".

Celebrarea a fost interzisă și în semn de "solidaritate cu familiile martirilor Intifadei de la Ierusalim", a adăugat Batinji, referindu-se la violențele care au marcat în special Ierusalimul și Cisiordania în ultimele luni.

De la 1 octombrie, atacuri ale unor palestineni izolați, majoritatea comise cu arme albe, și ciocniri între tineri palestinieni și soldați israelieni i-au costat viața pe 136 de palestineni, 20 de israelieni, precum și pe un american și un eritreean, scrie Agerpres.