ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tribunal din Grecia a condamnat un adolescent la șase luni de închisoare după ce a fost găsit vinovat de organizarea unei petreceri de Anul Nou, pe fondul restricțiilor legate de criza COVID-19, informează presa elenă.

Potrivit ziarului grec Proto Thema, tânărul de 19 ani organizase petrecerea în orașul Salonic, încălcând legile naționale de blocare anti COVID-19.

Tânărul a primit o pedeapsă suplimentară de trei ani cu suspendare și a fost amendat și cu 3.000 de euro, în timp ce cei care au participat la petrecere au primit o amendă de 300 de euro.
Adolescentul a fost găsit vinovat de organizarea petrecerii după ce și-a invitat nouă prieteni într-un apartament care aparține bunicii sale. Poliția a fost chemată la apartament în primele ore ale zilei de 2 ianuarie.
 
Pentru 2021, guvernul Greciei a anunțat măsuri COVID mai stricte, care au intrat în vigoare pe 3 ianuarie. Multe magazine sunt acum închise, iar  închiderea bisericilor a fost anunțată cu doar câteva zile înainte de sărbătoarea Bobotezei.